21/December/2017

Un projecte pilot d´INNOVALL Clúster a Ontinyent mesurarà el nivell d’ompliment i detectarà incendis en els contenidors amb sensors

 

 
La iniciativa es tracta d'un projecte pilot fet a Ontinyent

 

Es tracta d’un projecte pilot inclòs dins de les actuacions subvencionades per l’Ajuntament i l’IVACE per modernitzar les infrastructures de les àrees industrials

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un projecte pilot per mesurar el nivell d’ompliment i temperatura dels contenidors dels polígons industrials. La regidora d’Innovació Territorial, Rebeca Torró, i la de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, han supervisat la col·locació d’un total de 20 dispositius en altres tants contenidors (10 d’envasos i 10 de cartró), que, acompanyats d’un software que permetrà controlar en temps real el nivell d’ompliment d’estos recipients o detectar si algun d’ells s’està cremant.

Rebeca Torró destacava “la importància de l’aposta per la innovació i la tecnologia com a potenciadores de l’eficiència en la gestió. Una aposta que va fer possible que el Ministeri d’Economia i Competitivitat reconeguera Ontinyent com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, i en la que hem de seguir avançant en accions de tot tipus, en aquest cas per estudiar l’aplicabilitat d’un sistema que pot optimitzar la recollida de residus i evitar un dels riscos més habituals dels contenidors, com són els incendis”.

Esta prova pilot s’inclou entre les actuacions subvencionades amb 1’6 milions d’euros per l’Ajuntament i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per modernitzar les infrastructures de les àrees industrials, i està sent efectuada comptant amb la participació de diverses empreses associades al Clúster Innovall.

La regidora de Sostenibilitat explicava que “del que es tracta ara és de comprovar el funcionament i estudiar la viabilitat d’universalitzar estos sensors, per tal d’adequar els periodes de buidatge dels contenidors al seu nivell d’ompliment, reduir tant els costos de la recollida com les emissions de CO2 derivades del transport. Ontinyent és una ciutat capdavantera en matèria de reciclatge, i tot i que açò a hores d’ara és només una prova, ens pot servir per continuar avançant en l’estalvi de costos i recursos i la protecció del medi ambient”, assenyalava.