12/May/2020

Les empreses d’Innovall donen resposta a la crisi sanitària

Les empreses d'Innovall posen en comú les seues solucions i projectes desenvolupats per a fer front a l'escenari de la Covid-19

Innovall, el Clúster de la Innovació i la Sostenibilitat ha celebrat una videoconferència amb representants de les empreses associades per compartir i  posar en valor els productes, projectes i les tecnologies desenvolupades per donar resposta a l’emergència sanitària des d’una perspectiva, com no, innovadora. I és que moltes han sigut i són les solucions proposades per a prevenir i combatre l’expansió de la Covid-19 que han eixit des d’aquest clúster nacional ubicat en Ontinyent.

Les EPIs i les mascaretes són els productes més coneguts però les empreses d’Innovall han anat més enllà abastant tecnologia pionera com túnels de desinfecció; gestió de reserves i cites per als menuts i grans negocis, impressió 3D o teletransport en el mitjà televisiu i informatiu. Tecnologia desenvolupada per associats com Lidem, Visdeltex, Lurbel, Inel, Tag Ingenieros; Air-Wave, Go Lemon, Gestiweb, Brainstorm i Solitium.

 Empreses que segueixen la filosofia de treball d’Innovall apostant pel desenvolupament i innovació en sectors prioritaris i estratègics com és la salut pública. De fet i des de fa un parell d’anys, Innovall participa en una cord de col·laboració amb Fisabio i el departament de Salut Xàtiva-Ontinyent i un dels últims projectes plantejats ha estat la millora de la sostenibilitat de 5 hospitals valencians.

Les empreses d’Innovall han sigut proactives i vàries d’elles han participat en les convocatòries obertes per l’Agència Valenciana de la Innovació, AVI per donar resposta ales efectes negatius en l’àmbit de les emocions i la psicologia causats per la Covid-19 amb l’aplicació de la Intel·ligència Artificial. També aportant solucions a les necessitats plantejades pels grups d’investigació valencians a través de Matchcovid-19.