09/November/2017

Foro I+T 2017: CIUTATS INNOVADORES I SOLUCIONS EMPRESARIALS PER A SMART CITIES

 

Un any més tindrà lloc el Foro I+T d’Ontinyent 2017, l’esdeveniment es celebrarà en horari de mati, a partir de les 9.30 h, al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, ubicat al carrer Gomis.

Com a les anteriors edicions el Foro I+T que promou l’Ajuntament ha estat organitzat amb el suport d’ INNOVALL, Clúster Territorial de la innovació i la sostenibilitat.

La temàtica d’enguany, que és la sexta edició, són les Ciutats per la Ciència i la Innovació. El Foro I+T 2017, té el propòsit de reunir per una banda a les administracions locals valencianes, reconegudes per la Secretaria d’ Estat de I+D+i, per donar visibilitat de les polítiques i models de gestió municipal  innovadors posades en marxa per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. A més de  propiciar la col·laboració entre els diferents governs municipals per millorar el potencial innovador. Per l’altra banda, participaran empreses de caràcter innovador i tecnològic associades a INNOVALL, que ofereixen solucions, productes i servicis factibles d’implantació a municipis que estan en camí de transformar-se en municipis avançats i sostenibles.

L'any 2014, 'Ontinyent va ser reconegut pel Ministeri d'Economia, Industria i Competitivitat  com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, gràcies a la seva aposta per una gestió innovadora i l'impuls d'iniciatives modernitzadores al municipi. Conseqüentment, va entrar a formar part de la Xarxa estatal INNPULSO, que a data d'avui, aglutina 68 ajuntaments de tot el país.

Posteriorment, i al costat dels altres 11 municipis valencians, que també han estat declarats amb la mateixa distinció, es conforma la Xarxa Valenciana de Ciutats per a la Innovació. Xarxa de Ciutats Innovadores de la Comunitat Valenciana,  donant visibilitat a les iniciatives que cadascuna de les ciutats duen a terme per avançar en la definició i aplicació de polítiques locals innovadores.

El pròxim dijous dia 9, està prevista l’assistència al FORO dels representants tècnics i polítics dels 12 municipis que actualment conformen la Xarxa Valenciana de Ciutats per la INNOVACIÓ; Alcoi; Alfàs del Pi; Almussafes; Alzira; Gandia; Gata de Gorgos; Les Salines; Torrent; València; Vila-real i Villena. Sent Ontinyent la ciutat anfitriona.

Pel que respecta al Programa previst per al Foro I+T 2017, consta de tres parts principals  i diferenciades. La primera d’elles, a càrrec de les empreses d’INNOVAL en la que tindran l’oportunitat d’exposar els seus catalecs de productes i les seues solucions dirigides a Smart Cities.

La segona part, es realitzarà una presentació de una nova ferramenta de promoció municipal, per a Ontinyent utilitzant les noves tecnologies de la Realitat Virtual, com una comunicació innovadora.

Finalment, la tercera part, els ajuntaments convidats i l’ajuntament d’ Ontinyent com amfitrió explicaran les seues experiències i iniciatives com a Ciutats per la Ciència i la  innovació.

Acomiadaran l’acte Jorge Rodríguez alcalde d’ Ontinyent i Rafael Pla President d’ INNOVALL.