17/December/2021

El projecte de l’IES Pou Clar guanya el premi I+T de l’Observatori de la Innovació d’Ontinyent

El projecte Paletitzadora industrial de l’IES Pou Clar ha guanyat el premi I+T dins de la II Jornada de l’Observatori de la Innovació organitzada per Innovall Clúster amb el recolzament de l’Ajuntament i que es celebrava aquest dijous 16 de desembre a la seu de l’IES Jaume I d’Ontinyent. L’obertura de la jornada va estar a càrrec dels representats d’Innovall i l’Ajuntament.

La inauguració va donar pas a un espai novedós dirigit a la divulgació científica entre els estudiants, empresariat i la ciutadania amb el propòsit de crear curiositat per la ciència i la tecnologia. Per tal motiu es va comptar amb dues ponències liderades per dos ontinyentins amb un ampli currículum en aquest àmbit. El primer en intervenir fou Javier Ribera, científic d’Empa, Laboratoris Federals Suïssos de Ciència i Tecnologia de Materials, St. Gallen, Suïssa i coordinador de Doctorats Industrials de la UV.

Els segon ponent fou Javier Ferrero, enginyer d’intel·ligència artificial, sistemes d’aeronaus no tripulades GMV Defensa i Espai a més de CEO d’ODIN Operations with Drones and Innovation SL.

Seguidament va tenir lloc la presentació dels projectes d’FP Cicle Superior finalistes a càrrec de l’alumnat dels instituts d’Educació Secundària Jaume I, l’Estació i Pou Clar.

Com hem anunciat, l’IES Pou Clar s’emportava el premi I+T 2021 a càrrec de Caixa Popular, valorat en 300 euros per la seua paletitzadora industrial.

Els altres projectes finalistes foren, de l’IES l’Estació “Seekbar” una app per a fer reserves.

I per l’IES Jaume I, Paula Gallego, qui no va poder assistir va quedar finalista amb un projecte de diagnòstic a través de la tomografia computeritzada de feix cònic en endodòncia.

La jornada fou a més retransmesa per streaming pel canal Youtube de l’Ajuntament d’Ontinyent.